vattenfelsbrytare

Undvik vattenskador – Vattenfelsbrytare ger trygghet

Många husägares värsta mardröm är att vakna upp en morgon eller komma hem från semestern och upptäcka att huset är översvämmat av vatten. En vattenskada innebär mycket arbete och kan bli dyrt innan huset är återställt igen, även om du är försäkrad. Vattenskador har växt till ett stort problem i Sverige och drabbar varje år över 70 000 fastigheter. Därför erbjuder flera försäkringsbolag idag rabatt på premien om du installerar en vattenfelsbrytare.

Så här fungerar vattenfelsbrytaren
Du stänger av vattnet lika enkelt med en vattenfelsbrytare som du släcker ljuset. Med andra ord stänger vattenfelsbrytaren av det inkommande vattnet genom ett enkelt klick på väggsändaren när du lämnar huset. Det finns möjlighet att även koppla denna funktion till huslarmet, vilket medför att när larmet är aktiverat så är vattnet avstängt. Med en eller flera fuktsändare som placeras under t.ex. diskbänk eller tvättmaskin så stängs vattnet om läckage uppstår här.

Med hjälp av en vattenfelsbrytare med droppdetektor kan även smygande läckage upptäckas. Om det finns ett litet läckage när vattnet är påkopplat stängs vattnet automatiskt av.

Säkerhet
Det är en lätt installation för att vattensäkra ditt hem. Installationen bör utföras av en fackman.

Två standardmodeller:

esystop Vattenfelsbrytare med väggsändare
När du lämnar huset trycker du på en enda knapp för att stänga av vattnet. Kan kompletteras för att kopplas till huslarmet och även med fuktsändare.


Se vår film om vattenfelsbrytare. Klicka här.

Om Beulco Armatur

Beulco Armatur är specialister på VVS-lösningar och ett av Sveriges ledande företag inom VVS.
Våra framgångar beror på ett genuint intresse och engagemang för våra kunders behov av olika produkter som löser problem och effektiviserar.
Läs mer...

 

NYHETSBREV